Ученици от Математическата гимназия се включиха в първия онлайн Иновационен лагер МГ 2020.

Ученици от Математическата гимназия се включиха в първия онлайн Иновационен лагер МГ 2020. Това е съвместна инициатива на клуб “Успешните хора” към МГ „Баба Тонка“ – Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“, Джуниър Ачийвмънт България и др. Събитето се състоя на 20 ноември и в него участваха 13 отбора с 65 ученици, съобщават от “Успешните хора”. Състезателите бяха възпитаници на МГ “Баба Тонка”в  Русе и МГ “Д-р Петър Берон” във Варна.

По време на иновационния лагер  учениците се събират, за да мислят върху конкретно бизнес предизвикателство и в рамките на 4 часа да предложат идеи за успешното му решаване.

В тазгодишната надпревара първо място спечели проект за охлаждаща маска – Ciclone Mask. В отбора участваха Борис Искренов, Галена Станчева, Ивайло Банчев, Ивона Николаева и Ростислав Гордеев с ментор Елена Михаклова. Тяхната идея е за създаване на иновативна маска от 100% памук, с два вградени филтъра и интегрирана система за охлаждане, гарантираща дълготрайно удобство при носене.

Второ място зае проектът Medicine Tracker. Той беше разработен от Александра Василева, Диляна Дойчева и Миряна Иванова с ментор Емилия Генова. Екипът предложи да се направи приложение, което дава възможност на потребителите да намерят медикамент, цена и наличност на лекарството в най-близката до пациента аптека.

Третото място спечели идеята за Klent, създадена от Ева Атанасова, Константин Йорданов, Лилия Ангелова, Нина Иванова и Теодора Зарзаланова с ментор Деян Денчев. Целта на проекта е да се изработят издръжливи, икономични и екологични дезинфекциращи капсули за еднократна употреба.  

Сподели: