Ученици от ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ спечелиха първо място в националния конкурс „Младежко техническо творчество”

На 9 и 10 ноември 2023 г. в гр. Горна Оряховица се проведе седмото издание на конкурсът-изложение „Младежко техническо творчество“. В него се включиха 47 екипа с над 170 участници от професионални гимназии, технически университети, иновативни фирми и индивидуални участници. Областите, в които се състезаваха, са мехатроника, машиностроене, електроника и електротехника, роботика и приложна механика.

Целта на инициативата е да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения, иновации и добри практики в областта на техниката, разработени от младите хора в страната.

Екипът на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ – Русе с ръководители инж. Даниела Ненова и инж. Павел Василев се представи с два проекта – “Автоматизирана система за филтриране на отпадъци“ на Светослав Димитров от XII г клас, спец. “Компютърна техника и технологии“ и “3Д модели“ на Александър Лазаров от XI в клас, спец. “Приложно програмиране“.

Силно впечатление на журито и множеството посетители и заслужено заеха първо място – диплом, плакет на Община Горна Оряховица, 800 лева парична награда и награда от 100 лева от фирма  „Елимекс“.

Сподели: