ПГСАГ“Пеньо Пенев“ възрастни хора

Ученици от ПГСАГ“Пеньо Пенев“ – гр.Русе проведоха благотворителна акция в дома за стари хора и хора с деменция „Приста“

Време за прочитане: < 1 мин.

На 22 декември ученици от ПГСАГ“Пеньо Пенев“ – гр.Русе проведоха благотворителна акция в дома за стари хора и хора с деменция „Приста“ гр.Русе. Групата за занимания по интереси „Чудният свят на изкуството“ по проект BG05М20Р001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове за програмен период 2014 – 2020 г. под ръководството на г-жа Стефка Георгиева представиха в училището коледен спектакъл, средствата от който бяха дарени на дома за възрастни с деменция „Приста“ под формата на сладкиши и плодове.

Възрастните хора имаха възможността да се насладят на интересната сценка „Възстановка на Бъдни вечер“ и най-вече – на щастливи искрени детски усмивки. Тази благородна благотворителна акция възниква спонтанно и продължава дългогодишната училищна традиция да се прави добро на Коледа.
Коледа е ден, който ни напомня за истинските и стойностни неща в живота.

Нека се спрем за миг от забързаното ежедневие и се вгледаме в тях, припомняйки си, че най-важното е хората да бъдат добронамерени един към друг и с любов да изживеят живота си заедно, сътворявайки безброй чудеса.

Разтворете сърцата си и споделете своята любов и добрина със света, защото ние всички имаме нужда от нея.

Сподели:

Още новини от деня