Ученици от Русе се учат в мобилна водородна лаборатория „Hydro Lab“

Ученици от Русе се учат в мобилна водородна лаборатория „Hydro Lab“

Ученици от Русе се учат в мобилна водородна лаборатория „Hydro Lab“

В периода 5 – 9 декември 2019 г. екип на Русенски университет „Ангел Кънчев“ проведе тестови презентации с новосъздадената мобилна водородна лаборатория Hydro Lab. Дейността е част от едноименния проект, който се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Мобилната лаборатория гостува в СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ПГ по транспорт и ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“ където бяха проведени практически презентации, в които с интерес се включиха ученици от 10, 11 и 12 клас. Всеки имаше възможност да се запознае с работата на макет на водородна горивна клетка и да зададе въпроси, които го вълнуват относно използването на водородната енергия.

Заключителният етап на проекта е семинар, който ще се проведе на 18.12.2019 год. от 14:00 ч. в зала 20.21 на Русенския университет „Ангел Кънчев“. На него ученици от русенските училища ще представят свои презентации по теми свързани с използването на водородната енергия. Отличилите се участници ще получат възможността да участват в реализирането на проекти по зададени теми, които ще бъдат презентирани на територията на община Русе.

Основната цел на проекта е да бъде създаден устойчив модел и практики за формиране на иновативно мислене, креативност, социална отговорност, трансфер на знания и формирането на умения у младите хора. Предвижда се Русенски университет да предостави пространство за работа на работни екипи, съставени от ученици, студенти, докторанти и преподаватели, които да реализират проекти свързани с използването на водородната енергия за опазване на околната среда.

Сподели:

Още новини от деня