Ученици от Ценово се включиха във фестивала "Отворено сърце"

Ученици от Ценово се включиха във фестивала „Отворено сърце“

По покана на център „Амалипе“ ученици от Ценово се включиха във фестивала „Отворено сърце“ във Велико Търново. На сцената в парка „Марио поле“ в продължение на два дни се изявяваха детски състави от цялата страна. Песните, танците и изложбите превърнаха алеите в красива приказка. Мотото на шестнадесетото издание на Детския ромски фестивал беше „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността“.

„Заедно –деца и младежи от цялата страна, от български, ромски и турски етнос доказаха за пореден път, че всички са еднакви, отколкото различни. Това беше и обединяващата идея на фестивала. За първи път участваме във фолклорната фиеста“, сподели Камелия Леонова – директор на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. Участниците от Ценово са представителите на групите „Етнопалитра“ и „Съкровищница“ и през учебната година работеха по проекта „Учим, творим и се забавляваме заедно“. Момичетата и момчетата изпълниха пред своите връстници два български танца.

След фестивалната програма през първия ден всички участници дефилираха по главната улица на старата столица, което приключи с дълго и кръшно хоро пред сградата на общината. Освен с много настроение и положителни емоции учениците от Ценово си тръгнаха от Велико Търново и със специална грамота за участие и покана за ново участие в празниците, организирани от „Амалипе“.

Сподели:

Още новини от деня