Вечерта на младия предприемач

Ученици от 10 училища се включиха във Вечерта на младия предприемач в Русенския университет

Време за прочитане: < 1 мин.

91 ученици от 10 училища от Русе и Две могили участваха във Вечерта на младия предприемач, организирана от Факултета по бизнес и мениджмънт на Русенския университет. Събитието протече под формата на състезание в два етапа. Средношколците бяха разпределени на случаен принцип в 14 отбора, като трябваше да решават зададени казуси. Игрите в състезанието бяха подготвени по „метода на шестте мислещи шапки“, разработен от Едуард де Боно, който се използва за решаване на различни групови и индивидуални проблеми. Отборите бяха подпомагани от ментори – студенти, които се обучават в бакалавърски и магистърски специалности на бизнесфакултета. Журито, което оценяваше най-креативните идеи на „младите предприемачи“, бе съставено от представители на бизнеса и академичната общност. Във всяка от игрите най-добре представилите се отбори на първо, второ и трето място бяха отличени и наградени със сертификати и предметни награди.

Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев приветства учениците и техните учители, представляващи Английската гимназия, Професионалната гимназия по икономика и управление, Професионалната гимназия по туризъм, Математическата гимназия, средните училищата „Васил Левски“ и „Възраждане“ и Гимназията по европейски езици в Русе, както и Професионалната гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“ от Две могили.

В началото на вечерта бяха връчени паричните награди на победителите от втория етап на фотоконкурса „С една идея напред“. Деканът на Факултет „Бизнес и мениджмънт“ – доц. Александър Петков награди Свилен Тодоров от СУ „Възраждане“, който е събрал най-много лайкове за снимката си „Silent night“ и Даяна Рачева – четвъртокурсничка в специалност „Бизнес мениджмънт, получила най-висока оценка от журито за своята снимка.

Сподели:

Още новини от деня