Ученици от 4 русенски учебни заведения дебатираха по темите "Екология" и "Родолюбие"

Ученици от 4 русенски учебни заведения дебатираха по темите „Екология“ и „Родолюбие“

Експерти от Областна администрация Русе бяха сред гостите на финалния кръг по проект за ученически дебати, посветени на 260-та годишнина от рождението на бележития немски поет Фридрих Шилер.

На организатора, директорът на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ Искра Иванова, беше връчен поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров, в който се казва:

„…Уважаеми преподаватели, благодаря ви за енергията, професионализма и волята, които влагате в обучението на следващите поколения!

Скъпи ученици, приемете адмирациите ми за това, което правите! Бъдете здрави, учете и уважавайте учителите и родителите си!  Използвайте всяко придобито знание за благото на България!…“

Гости на събитието бяха: г-жа Елена Минкова – изпълнителен директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“, г-жа Десислава Василева – експерт „Проекти и програми“, г-жа Петя Лазарова, старши експерт по гражданско образование и религия в РУО – Русе, професор Юлиана Попова – зам. ректор по европейска интеграция и международно сътрудничество, г-жа Десислава Пенчева, главен експерт „Регионално развитие“ – Област Русе, г-жа Маргарита Янакиева – Йорданова, директор на АГ, г-жа Анелия Георгиева – директор на ПГИУ, г-жа Емилия Бобева – директор на МГ.
Финалният кръг премина с изключително много емоции, ентусиазъм и желание от състезателите, които успяха да пленят публиката и да изложат убедително своите гледни точки. Участниците се състезаваха, разделени на две групи, като дебатираха по темите: „Трябва ли да се премахне пластмасата с цел опазване на околната среда?“ и „Трябва ли да заменим родината си за живот в чужбина?“.


След много труден избор, журито в състав: председател – г-жа Боряна Станчева, доктор във факултет „Бизнес и мениджмънт“ Боряна Стойкова ученичка от 12 кл. на СУПНЕ „Фридрих Шилер“, Мария Николова, ученичка от 12 клас на МГ“ Баба Тонка“, Ния Иванова, ученичка от 12 клас на АГ „Гео Милев“ и Илона Колева, ученичка от 12 клас на ПГИУ „Елиас Канети“, избра призьорите от състзанието.
Поздравления за Стела Дамянова от ПГИУ „Елиас Канети“ – I място, Слав Монев от МГ „Баба Тонка“ – II място и Денислав Димитров от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – III място. Поздравления и за останалите състезатели – Мартин Маринов от ПГИУ , Калоян Георгиев от МГ, Венелина Соколова от СУПНЕ, Антония Гаджева и Йоана Иванова, които дебатираха и се справиха достойно!


Водещи на събитието бяха Теодора Енчева, Йоана Петрова и Калина Минкова от 9 клас. Те представиха презентация и викторина с въпроси, посветени на Фридрих Шилер.


Дея Славова и Адриана Витанова от 12 клас поздравиха присъстващите с изпълнение на роял, а Петра Минчева, Ева Денева, Мадлен Димова и Гана Велчева изпълниха две песни.


В края на събитието г-жа Искра Иванова и г-жа Елена Минкова връчиха награди на всички участници.


Благодарности на г-жа Дамянова от МГ, г-жа Миланова от АГ и г-жа Гръкова от ПГИУ за партньорството и съвместната работа!

Ръководител и организатор на проекта – Сияна Мандажиева, старши учител по обществени науки

Сподели:

Още новини от деня