Ученици от 9-те класове на Професионална гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова" - Русе се насладиха на класическата пиеса на Ст. Л. Костов "Големанов"

Ученици от 9-те класове на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе се насладиха на класическата пиеса на Ст. Л. Костов „Големанов“

Ученици от 9-те класове на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе се насладиха на класическата пиеса на Ст. Л. Костов „Големанов“.

Посещението на театралната постановка бе в рамките на проект по модул „Културните институции като образователна среда“ на Национална програма „Съвременна образователна среда“.Не само актуалната и до днес тема за жаждата за власт, но най-вече красотата на сценичното изкуство и костюмите, впечатлиха учениците, избрали професии като „Моден дизайн“ и „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“.

Гордост за училището ни е една от емблематичните актриси на Русенския театър – Евгения Явашева – възпитаник на гимназията. През 2013 г., по постановка и драматизация на Евгения, за спектакъла „Златното момиче“, приказните театрални костюми бяха изработени от ученици и учители на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе.

Сподели: