Ученичка от СУЕЕ присъства на Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки

Ученичка от СУЕЕ присъства на Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки

На 19 декември 2018 г. в Националния археологически музей в гр. София се състоя Осмата годишна олимпийска среща, посветена на успехите на състезателите от националните ни отбори по природни науки за изминалата състезателна година. Олимпийската среща се организира от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки и се провежда под патронажа и с присъствието на президента на Република България.

В Срещата взе участие и Цветелина Стефанова от XIa клас на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Цвети е част от националния отбор по математическа лингвистика и многократен медалист от национални и международни олимпиади и състезания. През 2018 г. на Международната олимпиада по лингвистика нашата ученичка завоюва бронзов медал в индивидуалното състезание и сребърен в отборното.

През 2018 г. националните отбори по природни науки на България спечелиха общо 72 медала – 18 златни, 33 сребърни и 21 бронзови, както и 8 почетни грамоти. За шестдесет години участие в международни олимпиади България е завоювала цели 893 медала – 167 златни, 308 сребърни и 418 бронзови.

/Източник – СУЕЕ/

Сподели: