Ученичка от СУ "Йордан Йовков" е наградена с грамота в конкурс на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“

Ученичка от СУ „Йордан Йовков“ е наградена с грамота в конкурс на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“

Доброволчеството като акт на съпричастност и на вдъхновение е темата на есето, с което Виктория Кирилова от XI„А“ клас при русенското средно училище „Йордан Йовков“ участва в конкурс на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“. Инициативата, посветена на Международния ден на доброволец, се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България“ в партньорство с Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

За проявената инициативност и креативност и за високите художествени качества на творбата Виктория Кирилова бе удостоена с грамота, връчена ѝ от главен инспектор Светослав Войчев – началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ към русенската противопожарна служба и главен инспектор Ивелин Тодоров – сектор “Превантивна дейност”. Връчването на наградата се състоя в присъствието на директора на училището – г-жа Кремена Кръстева, класния ръководител – г-жа Фердане Мехмедали и на съучениците на Виктория от XI „А“ клас.

Честито на Виктория! Вярваме, че нейният пример ще вдъхнови още наши ученици да подкрепят доброволчеството както с делата си, така и с творческите си изяви.

Сподели: