Училищен кръг на националното състезание по професии се проведе в ПГ по туризъм - Русе

Училищен кръг на националното състезание по професии се проведе в ПГ по туризъм – Русе

На 19.02.2021 г. в Учебно-производствения корпус на ПГ по туризъм „Иван П. Павлов” – Русе, се проведе училищният кръг на Националното състезание по професиите „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад барман“. Организатор на събитието е Министерството на образованието и науката – дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” и отдел „Професионално образование и обучение”, а домакин – ПГ по туризъм „Иван П. Павлов” – Русе.

Партньори на състезанието бяха Браншовият съюз на хотелиерите и ресторантьорите в гр. Русе и Клубът на професионалните готвачи – Русе.

В състезанието участваха ученици от XI и XII клас, обучаващи се по професии „Ресторантьор“, „Хотелиер“, „Готвач“ и „Производство на сладкарски изделия“. Те показаха своите знания и умения в реална работна обстановка и бяха оценени от жури от професионалисти. Хлебар-сладкарите приготвиха трицветен хляб, оцветен със спанак, червено цвекло и моркови, и десерт – тарт с лимонов кърд и меренг. Готвачите трябваше да транжират цяло пиле, от което да приготвят две кулинарни изделия – предястие и основно ястие. Младите сервитьори декантираха вино и сервираха ястията, приготвени от готвачите. По регламент барманите трябваше да направят миксиран коктейл.

За Регионалния кръг на Националното състезание по професии се класираха:

• В категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ – Симона Христова от 12 Г клас, с ръководител г-н Венцислав Харалампиев;
• В категория „Най-добър млад готвач“ – Михаил Иванов от 12 Д клас, с ръководител г-н Петър Атанасов;
• В категория „Най-добър млад сервитьор“ – Виктория Василева от 11 А клас, с ръководител г-н Йордан Адолфов;
• В категория „Най-добър млад барман“ – Еди Зюраб от 12 Д клас, с ръководител г-н Иван Бонев.
Ръководството на ПГ по туризъм – Русе, поздравява победителите и им пожелава успех на Регионалния кръг на Националното състезание по професии, което ще се проведе в град Русе.

Още снимки може да разгледате в галерията ни.

Сподели: