Училищен кръг на националното състезание по професии се проведе в ПГ по туризъм - Русе

Училищен кръг на националното състезание по професии се проведе в ПГ по туризъм – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

На 22.02.2019 г. в Учебно-производствения корпус на  ПГ по туризъм „Иван П. Павлов” – Русе, се проведе училищният кръг на националното състезание по професиите „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад готвач“,  „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад барман“. Организатор на събитието е Министерството на образованието и науката – дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” и отдел „Професионално образование и обучение”, а домакин – ПГ по туризъм „Иван П. Павлов” – Русе.

Партньори на състезанието бяха Браншовият съюз на хотелиерите и ресторантьорите в гр. Русе и Клубът на професионалните готвачи – Русе.

В състезанието участваха ученици от XI и XII клас, обучаващи се по професии „Ресторантьор“, „Хотелиер“ и „ Готвач“. Те показаха своите знания и умения в реална работна обстановка  и бяха оценени от жури от професионалисти. Хлебар-сладкарите приготвиха две изделия: хлебно изделие – фукача, и десерт – деструктуриран „Black Forest“. Готвачът приготви две кулинарни изделия – предястие с основен продукт бутертесто и основно ястие от свинско месо с трикомпонентна гарнитура и сос. Младите сервитьори декантираха вино и сервираха ястията, приготвени от готвача. Барманите представиха свои интерпретации на три класически коктейла: „Маргарита“, „Уиски сауър“ и „Джин физ“.

За Регионалния кръг на Националното състезание по професии се класираха:

  • В категория „Най-добър млад хлебар-сладкар” – Елизабет Иванова от 12 Г клас;
  • В категория „Най-добър млад готвач” – Добростин Стефанов от 11А клас;
  • В категория „Най-добър млад сервитьор”- Любомира Любенова от 11 Б клас;
  • В категория „Най-добър млад барман” – Цанислав Ангелов от 12 А клас.

Ръководството на ПГ по туризъм – Русе, поздравява победителите и им пожелава успех на Регионалния кръг на Националното състезание по професии, което ще се проведе в периода 14-16 март в град Велико Търново.

Сподели:

Още новини от деня