Фантастичната повест "Откритие" на Таня Мир ще бъде представена в РБ "Л. Каравелов"

Фантастичната повест „Откритие“ на Таня Мир ще бъде представена в РБ „Л. Каравелов“

Фантастичната повест „Откритие“ на Таня Мир ще бъде представена в РБ „Л. Каравелов“ на 17 октомври от 18 часа. Мястото е галерията на библиотеката.

Повестта е отличена с литературната награда „Еквалибриум“ за 2017 г.

Годишната литературна награда „Еквалибриум“ е учредена от издателство „Либра Скорп“ през 2005 г. Основната идея на издателството е подпомагане на млади, талантливи, съвременни автори, чиито литературни творби заслужават да видят бял свят, но по редица причини (най-вече финансови) нямат този успех. Наградата няма парично изражение, а се състои в издаването на подготвен ръкопис, като на автора се предоставя част от тиража.

Именно такава е 23 годишната Таня Мирчева – млада, талантлива. Тя е родена и живее в София. Завършила е Френската гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, в момента е студентка по право в СУ „Св. Климент Охридски“. Литературата е нейно хоби, пише и поезия, и проза.

Нейната повест е с фантастичен сюжет, но съдържа и елементи на трилър, екшън, крими – всички те обединени в домогване на извечния непостижим блян на човечеството – безсмъртието. Историята в нея започва при разкопки на тракийска могила близо до Казанлък и прераства в своеобразно пътуване във времето, което по думите на редактора и издателя на книгата Денчо Михов, дава възможност да съпоставим ценностните норми от съвремието до две и половина хилядолетия назад в историята. Кои са били траките, какви са били, какви са техните схващания за живота преди и след смъртта, имали ли са писменост или не, имали ли са своя собствена култура или са заимствали от египетските и гръцките писмени източници? На тези и други въпроси дава отговор увлекателното изложение на Таня Мир. Действието е изпълнено с неочаквани обрати, а книгата се чете „на един дъх“.

Представянето на повестта „Откритие“ на Таня Мирчева ще бъде на 17 октомври от 18,00 часа в Галерия „Библиотека“.

Фантастичната повест "Откритие" на Таня Мир ще бъде представена в РБ "Л. Каравелов"

Сподели:

Още новини от деня