дунав бистрица русе стадион

Фенове поканиха кандидат-кметове на Русе на дебат за бъдещето на „Дунав“

Официална покана за среща до всички основни кандидати за кмет на Община Русе отправи Централният клуб на привържениците на ФК „Дунав“ „Дунав завинаги“. Целта е дебат за ролята на местната власт за бъдещето на футбола в града. Срещата ще бъде на 25 септември, сряда, от 18:30 ч. на „Алеи Възраждане“ 38. На нея ще присъства и представител на ръководството на ФК „Дунав“, който да „нарисува“ моментната картина в клуба.

Ето и част от текста на поканата, която „Дунав завинаги“ отправи лично към основните кандидати за кмет на Община Русе:

„Както може би знаете, футболът е социален феномен, събиращ хиляди на едно място, независимо от техния произход, социален статус, етническа и политическа принадлежност. Това се случва поне два пъти месечно и в Русе, когато за всички нас, феновете на „Дунав“ настъпва празничният ден, в който нашият любим отбор играе на Градския стадион. Същият този отбор, който времето е доказало като една от безспорните емблеми на Русе. Същият този отбор, който представя град Русе на най-високото ниво във футбола у нас и е повод град Русе да попада в централните новинарски емисии на всички национални медии поне по 4 пъти месечно.

Поради това смятаме, че местната власт в лицето на Община Русе задължително следва да бъде неизменна част от стабилното бъдеще на Футболен клуб „Дунав“, дори ако щете и да е само като гарант за стабилност.

С оглед на това и с оглед на появилите се напоследък въпросителни за бъдещето на Футболния клуб, бихме искали да Ви поканим на дебат за ролята на Община Русе за гарантиране на стабилността на футбола в града. Заповядайте на 25.09., сряда, от 18:30 ч. на „Алеи Възраждане“, където да споделите как Вие виждате бъдещето на футбола в Русе и ролята на Община Русе в тази посока.“

Сподели: