Фестивалът на пататника събра стотици посетители по случай седмата годишнина на балнеокомплекс „Медика Наречен“

Фестивалът на пататника събра стотици посетители по случай седмата годишнина на балнеокомплекс „Медика Наречен“

Фестивалът на пататника, организиран по случай седмата годишнина на балнеокомплекс „Медика Наречен“, съвместно с кметството на с. Нареченски бани привлече стотици посетители.

Събитието се организира за първа година, а тенденцията е да се превърне в ежегоден фестивал. Интересът към него доказа, че целта, заложена от организаторите – да покажат кулинарното богатство на Родопите и да популяризират българските традиционни вкусове е постигната.

Началото поставиха игри за най-далечно хвърляне и най-бързо белене на картофи. Гостите участваха в томбола, с награди от Медицински център „Медика експерт“.

Традиционните родопски специалитети бяха представени от 14 участника. Безпристрастното жури в състав – кмета на с. Нареченски бани, представител на медиите и дългогодишен посетител на курорта, класира на първо място кулинарната творба на читалище „Христо Ботев“ – с. Нареченски бани, на второ – хотел „Релакс“, а на трето – Румяна Иванова от с. Забърдо. Гостите на фестивала имаха възможността да опитат всички пататници, участвали в състезанието.

Празничното настроение на фестивала бе подсилено с фолклорни изпълнения от забърдовските баби, фолклорна формация „Везеница“ – с. Нареченски бани, танцов състав при читалището на с. Павелско и гайдар. На площада се завиха редица хора.

Сподели:

Още новини от деня