Фестивалът „Светът е за всички 2020” - Русе открои най - харесваните изпълнения на участниците в него

Фестивалът „Светът е за всички 2020” – Русе открои най – харесваните изпълнения на участниците в него

Фестивалът за хора с уреждания „Светът е за всички – 2020 г.”, подкрепен от Община Русе по Програма „Култура“ за финансиране на проекти в областта на изкуствата и културата, приключи с резултати по-високи от очакваните. Предвид сложната епидемична обстановка, дванадесетото му издание се проведе във виртуалното пространство. Той стартира на 5.11.2020г и формално приключи на 27.11.2020 г. в 16,00ч. За целта беше организирана фейсбук страница: Фестивал „Светът е за всички – 2020 г.”

            В двата панела „Изложба – базар” и „Концерт” се включиха общо 42 организации с 353 представители на целевата група – хора със специфични потребности. Бяха публикувани фотоси с невероятно красиви изделия и видеоклипове с прекрасни изпълнения. Регистрираните близо 138 хиляди преглеждания на страницата надминаха очакванията на организаторите и отново беше доказано, че заедно хората могат повече.

            Макар, че фестивалът няма състезателен характер, по регламент са идентифицирани три от участниците, получили най-много преглеждания и харесвания във втория панел, а именно:

  1. Дневен център за деца и/ или младежи с увреждания към Сдружение „РАЛИЗ-БАЛИЗ”, гр. Русе, получили 22,1 хиляди преглеждания и 798 харесвания.
  2. Дневен център за деца и младежи с увреждания към Сдружение „РАЛИЗ-БАЛИЗ”, гр. Сливо поле, с 16,5 хиляди преглеждания и 613 харесвания.
  3. Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка”, гр. Разград, с 4,4 хиляди преглеждания и 436 харесвания.

Поздравления заслужават и Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие” към КАРИТАС, гр. Русе, с 5,3 хиляди преглеждания и 262 харесвания., които са на четвърто място, както и всички останали участници във фестивала.

            Всички участници във фестивала ще бъдат наградени, а трите от тях, получили най-много харесвания, ще получат и поощрителни награди. В момента се подготвя логистиката на наградите, които скоро ще стигнат до своите получатели.

            Въпреки трудната действителност в условията на КОВИД 19, изданието 2020 на фестивала се проведе успешно, за което неговите организатори от Сдружение „Смело сърце” изказват специални благодарности на Община Русе, на участниците, на партньорите от Областна администрация Русе, Сдруженията „Воля”, „Кураж”, „Дунавско сияние”, „Олимп – спортът е равнопоставен” и „Смелост”, на дарителите и на всички доброволци.

Сподели: