Фестивал "Децата на Русе пеят и танцуват" се проведе днес в Пленарна зала

Фестивал „Децата на Русе пеят и танцуват“ се проведе днес в Пленарна зала

Повече от 250 деца от русенски детски градини, много гости, родители и близки бяха част от Фестивала „Децата на Русе пеят и танцуват“, проведен днес. Пленарна зала на Община Русе беше тясна да побере желаещите да присъстват на събитието, с което организаторите и децата отбелязаха Международния ден на толерантността.
Събитието е част от дейностите на проект BG05M2OP001-3.001-0028 „Ранна социализация чрез успешна образователна интеграция“, финансиран от ОП НОИР 2014-2020 с бенефициент Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“.
В програмата с интересни и забавни сценични изяви се включиха деца от детските градини – партньори: ДГ „Червената шапчица“, ДГ „Пинокио“, ДГ „Ралица“ и ДГ „Роза“. Специални гости бяха деца от други 6 русенски детски градини, които също участват в интеграционен проект на Община Русе. Деца и възрастни заедно бяха част от един голям урок по толерантност, приятелство и добрина, представен чрез песни, танци, драматизации и много добро настроение.
Повече от час и половина изминаха като миг, а изявите на малките артисти бяха бурно аплодирани от залата.
За доброто настроение допринесоха и водещият – актьора Илия Деведжиев от Детски театър „Камила“ и танцьорите от танцова школа „Фламинго“, които са приятели и партньори на организаторите.
Благодарим на всички, които бяха част от днешния празник!

Сподели:

Още новини от деня