Фестивал за деца и техните семейства в Русе ще бъде отворен за посещения до 28 септември

Фестивал за деца и техните семейства в Русе ще бъде отворен за посещения до 28 септември

Фестивал за деца и техните семейства беше открит вчера в Младежки парк (до Вазата). Мероприятието, което се организира от Търговско-промишлена палата-Враца, в партньорство с Бизнес иновационен център Инобридж, ще продължи до 28.09.2019г (събота 16.00 часа). В рамките на фестивала посетителите ще получат възможност да наблюдават  различни работилници и демонстрации на традиционни занаяти и обичаи, ще бъдат въвлечени в творческия процес на създаването на шевици, рисунки, тъкано сукно, обработка на кожа. На занимателни щандове е предвидено провеждането на образователни беседи и игри и запознаване с техниката за рисуване – Енкаустика.

В рамките на фестивала ще бъдат представени следните занаяти: изработка на народни музикални инструменти, дърворезба, ръчно рисуване на коприна, иконопис, обработка на кожа, изработка на художествени кукли, традиционни тъкани, шевици и бродерии, калоферска дантела, грънчарство и неолитна керамика, плъстене и много други.

Целта на фестивала е да се популяризира културно-историческото и природно наследство на трансграничния регион сред младите хора, семейства с деца и подрастващите. По време на събитието малчуганите ще се докоснат до магията на занаятите, ще видят майсторите на различни предмети, изработвани в миналото и до днес, ще се запознаят културното наследство на Румъния и България по забавен и интересен начин.

Фестивалът ще бъда отворен за посетители до 19.30 часа на 27.09.2019 (петък) и до 16.00 часа на 28.09.2019г (събота).

Събитието се осъществява по проект „KIDS – Уникална концепция за семеен туризъм и пътувания в румънско-българската зона“, финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния-България.

Сподели: