Фестивал „Млади в старостта“ ще се проведе в Русе

Фестивал „Млади в старостта“ в Две могили и Ценово на 29 и 30 септември

Фестивал „Млади в старостта“ ще се проведе на 29 септември в град Две могили и на 30 септември в Ценово  от 10:30 часа.

Мероприятията се организират от ОС на БЧК – Русе в партньорство  с Община Две могили, Община Ценово и пенсионерските клубове на техните територии.

В навечерието на Международния ден на възрастните хора и Световния ден на сърцето, възрастните доброволци на БЧК и хората от пенсионерските клубове ще покажат своите дейности и добри практики за активен начин на живот. 

Чрез тези събития доброволците на БЧК – Русе от „златната“ възраст  ще представят своите идеи и популяризират дейността на създадения Ресурсен център   за подкрепа на възрастните хора, за да търсят решения за подкрепа и защита на техните права.

На мероприятието ще бъдат разкрити четири пункта: „Книгата – добрият приятел в младостта и  старостта“,  „Животът започва със здравословното хранене“, „Сътвори добрина“ и  „От златните ръце на баба“.

Със съдействието на УМБАЛ МЕДИКА – Русе ще бъдат осигурени лекари – специалисти – кардиолог, гастроентеролог и ендокринолог, които ще консултират напълно безплатно възрастните хора.

Очаква се мероприятията да бъде посетени общо от около 150 души – официални гости, доброволци на БЧК и граждани на град Две могили и с. Ценово.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня