Фестивал на драконовите лодки ще се състои в Лесопарка на 22 и 23 юни

Фестивал на драконовите лодки ще се състои в Лесопарка на 22 и 23 юни

Първият фестивал на драконовите лодки ще се състои в Лесопарка на 22 и 23 юни при свободен вход.

Група запалени фенове на спорта с драконови лодки сформираха сдружение с нестопанска цел в обществена полза “Фестивал драконови лодки”, целящо развитието на спорта в България чрез организиране на фестивали първо в София, а след това и в други от по-големите градове в страната. То получи подкрепата одобрението на Община Русе и лично на кмета Пенчо Милков, Българската федерация по кану-каяк и Посолството на Китайската народна република.
Благодарение на изключително успешното издание на фестивала през 2023 година, тази година ще се състоят цели два – в Русе, а след това и в София.

И през двата дни на гребната база ще се провеждат състезания с драконови лодки, които може да наблюдавате (или пък да се включите* ). *В тях може да се включи всеки, който предварително е заявил участие и е посетил няколко тренировки.

От 11:00 до 18:00 часа в ще се проведе и мултикултурна програма с музика, танци, творчески работилници, демонстрации на бойни изкуства, атракции за деца, кулинарни изложби, кътове за храна и напитки и много други забавления.

Заедно с цялото семейство ще прекарате уикенд на открито с богата културно-забавна програма и много атракции.

Сподели: