Камерен концерт "Барок - класика - романтизъм" ще се състои на 6 февруари

Филип Баженов: Музикантите са големи професионалисти, а нашият камерен оркестър се състои от най-добрите, и на всички е много интересно как ще представят този концерт

„Това е най-хубавата опера, защото прилича на Виенската филхармония. Ние сме работили на много места в Европа и знаем защо Русе е наречен Малката Виена.“ – казват Филип Баженов и съпругата му Марина Хохлова, които ще чуем утре вечер в камерния концерт „БАРОК – КЛАСИКА – РОМАНТИЗЪМ„.

На диригентския пулт ще застане именно младият диригент от Украйна Филип Баженов, който е и част от виоловата група на русенския оркестър. Солисти ще бъдат Петрана Стоянова – виолончело и Марина Хохлова – виолончело, а концертмайстор – Христина Маринова.

„Репетициите са лесни и прекрасни, защото музикалният език е универсален. Музикантите са големи професионалисти, а нашият камерен оркестър се състои от най-добрите, и на всички е много интересно как ще представят този концерт“ – споделя по време на репетициите Филип Баженов.

Програмата, представена от солисти на Оркестъра на Държавна опера-Русе, обединени в брилянтен инструментален ансамбъл ще преведе публиката през музикалните стилове на Барока, Виенския класицизъм и късния Романтизъм.

Премиерно за репертоара на Русенските филхармоници ще бъде представянето на изключително красивата и завладяваща творба на композитора Антон Аренски (1861-1906) – Вариации върху тема от П. И. Чайковски.

Другите произведения, които ще прозвучат в програмата са Симфония №1 „Залцбургска“ от В. А. Моцарт и Концерт за две виолончели и оркестър в сол минор от А. Вивалди. 🎶

Очакваме Ви утре, 6 февруари, от 19.00 часа, в зала Филхармония, за да споделим заедно една вълнуваща музикална разходка назад в красивите епохи на Барока, Класиката и Романтизма.

Билети на каса Опера и онлайн на www.ruseopera.com

Сподели: