ФК Дунав (Батин) стартира контролите със спомени за Лига Европа

“Дунав” (Батин) игра равностойно и издържа физически до средата на втората част от контролата срещу четвъртодивизионния “Дунаря” 2020 (Гюргево).

Появата на “щуките” на такъв стадион, домакин на мачове от Лига Европа, е сбъдната мечта.

Мачът бе първи от лятната подготовка за шампионите на област Русе. Крайният резултат 4:0 е малко несправедлив, тъй като в 3/4 от мача “щуките” играха като равен с по-подготвения си противник, трениращ от 10 юли. Срещата се състоя на основния терен на стадион “Марин Анастасович” – шампионската арена на “Астра” от 2015/16. За дунавци неофициален дебют направи новият старши-треньор Александър Иванов – Баро, в тандем с Аспарух Златев – Каспъра.

Румънският фотограф увековечи стартовите единадесеторки.

Те избраха следния стартов състав: 33. Пламен Сашев, 17. Павлин Петков, 3. Онур Емин, 20. Борислав Дяков, 4. Азис Азисов, 16. Денчо Денчев, 71. Радослав Стоянов, 8. Меджнун Ахмедов, 32. Николай Тодоров, 9. Айгюн Ешерефов (кап.), 7. Кристиян Димитров. След почивката в игра се появиха самият Баро (завръщане след контузия, операция и възстановяване от 8 месеца), Гюрджан Сеферов на вратата и Юнел Тахиров в центъра на защитата. В игра след една година извън страната влезе и Ферди Фаиков. 

Срещата премина преобладаващо в спортсменски дух.

През първата част дунавци уцелиха греда, а през втората при по-точен мерник можеха да застрашат вратата на домакините и от преки свободни удари. Головата серия за “Дунаря” започна в 68-ата минута с ефектен шут в горната греда, който спря зад голлинията. Това само отприщи нападателната мощ на по-свежите румънци и те отбелязаха още 3 гола в 72-а, 79-а и 90-а минута.

Мнението на Александър Иванов след мача бе, че отборът е играл добре 60 минути и обеща при по-добра подготовка да издържи срещу жилавите румънци. На игровото поведение повлия и фактът, че това е първа контрола след лятната пауза. Напускането на няколко играчи скъси резервната скамейка. А други само не бяха в групата за мача. В състава на домакините направи впечатление млад чернокож играч от Мали, за чийто национален отбор е играл Фреди Кануте, бивш играч от близкото минало в няколко европейски първенства. 

Контролната среща завърши приятно за всички и с обещание за още мачове.

Домакините бяха изключително гостоприемни, като осигуриха идеално място за видеозапис и безплатен wi-fi, а вечерта завърши с богата почерпка в ресторант. На стадиона имаше двама местни журналисти – фотографът Никос Костел, чиито кадри ще видите и във фейсбук, и Владу Богдан, който работи в местна телевизия и се интересуваше живо от отбора на Батин. Мачът бе организиран със съдействието на кмета на Гюргево Адриан Ангелеску. На него и останалите си любезни домакини “щуките” подариха свои фен артикули. Треньорът Дориан Гърля демонстрира добри познания на български и се оказа стар приятел с Любен Марков, бивш вратар на ФК Дунав Русе.

Сподели: