ФК „Дунав“: Децата от школата са нашето богатство

ФК „Дунав“: Децата от школата са нашето богатство

ФК „Дунав“ направи за първи път в историята си пълно представяне на всички формации от своята школа и младите футболисти в тях. С това за пореден път ръководството потвърди намерението си в основата на клубното бъдеще да са децата, израснали с тренировки на базата в русенския квартал „Здравец“.

Припомняме, че след отпадането си от елита, футболният клуб бе спасен буквално в последния момент от обединение между фенове и треньори от школата, които закупиха акциите от предишните собственици в края на юли. От тогава, първият отбор съставен изцяло от момчета, представяли доскоро „Дунав“ в елитното първенство до 19 г., водени от опитния капитан Диян Димов, играе в Североизточната Трета лига. На днешния ден момчетата на треньора Илиян Памуков дори среща в областен финал в турнира за Амататьорската футболна лига тима на „Младост“ Екзарх Йосиф от 19 ч. на стадиона в квартал „Здравец“ при вход свободен. На 20 септември, неделя, от 17 ч. на същото място те посрещат „Септември“ Тервел в мач от първенството, за който билетите вече са в продажба в онлайн платформата – bilet.bg.

Междувременно бе запазен и елитният статут на юношите до 15 и до 17 г., както и представителството на всички останали формации в зоналните първенства на БФС.

„Нашата кауза е „Дунав“, който да представя града ни на все по-високо ниво и да защити името си на истинска спортна емблема на Русе. За целта е необходима широка и здрава основа, която изграждаме заедно с треньорите в школата. Те и техните възпитаници заслужаваха подобаващо представяне и какъв по-добър повод от първия учебен ден 15 септември. Защото децата са нашето бъдеще, нашето богатство, нашата застраховка живот“, коментираха от ръководството на русенския клуб.

Събитието се превърна в истински празник за децата и техните родители. Всички таланти, от родените през 2014 г. до младия мъжки отбор, бяха представени един по един по набори, заедно с техните треньори, и се строиха на основния терен на клубния стадион в квартал „Здравец“. След това всички заедно оформиха емблемата на ФК „Дунав“, скандираха със своите родители и феновете името на любимия отбор. На финала всичко завърши със заря, а за децата имаше и по един скромен подарък от Футболната академия на „Дунав“ Русе.

Сподели:

Още новини от деня