ФК „Дунав" - Русе с нов успех срещу „Черноморец“ Балчик

ФК „Дунав“ – Русе с нов успех срещу „Черноморец“ Балчик

„Дунав Русе“ победи с 1:0 в „Черноморец“ Балчик. Срещата се игра на основното игрище на комплекса в русенския квартал „Здравец“ и бе излъчвана в пряко предаване по канала FCDLive в официалната страница на „Драконите“ във фейсбук. Това е втора победа над същия съперник за младия тим, воден от Мартин Цирков, след успеха с 2:0 за Купата на Аматьорската лига.

Преди началото на мача с минута мълчание бе почетена паметта на големия приятел на „Дунав“ и бивш футболист на отбора Калоян Копчев, който почина на 45 г. на 8 април т.г.

Гостите бяха по-активни и владееха повече топката в началото. Младите и бързи футболисти на „Дунав“ отговориха на това с опасни контраатаки. При една от тях Преслав Петков бе изведен сам срещу противниковия вратар, но Павлин Евтимов успя да спаси. Малко по-късно и Атанас Стамболов бе близо до целта, но нямаше шанс.

Домакините постепенно поизравниха играта и преместиха действията по-далеч от Винченцо Ангелов. В 28-ата минута Преслав Петков опита и директен изстрел от пряк свободен удар отдясно на вратата на „Черноморец“, но Павлин Евтимов отново успя да опази вратата си. До почивката липсваха други опасности пред двете врати и резултатът остана 0:0.

Първото положение за отбелязване на гол след подновяването на играта създаде тимът от Балчик в 52-ата минута. Техен футболист бе изведен сам срещу Ангелов отляво и опита да го прехвърли, но русенският вратар докосна топката, което позволи след това и Диян Димов да му помогне и да неутрализира опасността.

В 60-ата минута Пламен Иванов успя да се измъкне на свой ред сам срещу Павлин Евтимов, но ударът му не затрудни стража на гостите.

В 68-ата минута Иван Иванов от „Черноморец“ бе намерен на границата на малкото наказателно поле на „Дунав“ от Мартин Татаров и стреля в горния ляв ъгъл, но с блестящата си проява Винченцо Ангелов отрази удара.

В 74-ата минута се стигна и до попадение. Поредната дунавска атака бе завършена от Симеон Иванов, който бе най-съобразителен в наказателното поле на съперника и отбеляза за 1:0.

В 80-ата минута Александър Кирилов бе много близо до това да удвои преднината на „Драконите“, след като влезе в наказателното поле на гостите и стреля, но Евтимов изби топката в ъглов удар.

В 85-ата минута „Черноморец“ остана с играч по-малко на терена, след като Кристиян Георгиев ритна в гръб Албер Силвиев при борбата за за спорна топка.

До края резултатът остана непроменен, а двата отбора завършиха с по 10 играчи, след като в добавеното време завърналият се след травма Александър Кирилов получи нова контузия.

#КаузаДунав #FCDLive

„Дунав Русе“: Винченцо Ангелов, Мерт Тасим, Диян Димов, Кристиян Маринов, Димитър Тодоров, Албер Силвиев, Пламен Иванов, Огнян Николов /57 мин. – Александър Кирилов/, Атанас Стамболов /86 мин. – Теодор Иванов/, Преслав Петков /72 мин. – Константин Митев/, Симеон Иванов /86 мин. – Преслав Папарков/.

„Черноморец“ Балчик: Павлин Евтимов, Иван Иванов, Кристиян Калудов, Ивайло Минчев, Даниел Георгиев, Тодор Вълканов, Кристиян Георгиев, Данаил Димов,

Сподели: