ФК „Дунав“ се класира на финала за Купата на Аматьорската футболна лига

ФК „Дунав“ – Русе се класира на финала за Купата на Аматьорската футболна лига след победа над ФК „Саяна“ – Хасково в Дряново.

Полуфиналът се игра на стадиона в Дряново, като първото полувреме не предложи кой знае какви опасности или динамична игра.

Може би и второто полувреме щеше да мине в този сценарий, ако не бяха двете груби грешки на защитата и на вратаря на хасковлии. Първото попадение беше дело на младия Дани Братоев, който открадна топката от лошо връщане на Тейнур Марем към вратаря Тодор Малинов.

Второто попадение падна от дузпа в 90-ата минута, а от 11-те метра се разписа Джан Хасан. Вратарят Малинов опита да играе с крака, но Дани Бонев открадна кълбото, което принуди вратаря да го събори. От 11-те метра Джан Хасан не сбърка за 2:0.

В другата полуфинална среща на 11-и май ще се срещнат Пaртизан (Червен бряг) и Витоша (Бистрица) и победителят от тази среща ще спори с дунавци за трофея. Дунав вече си осигури влизане във Втора лига и един трофей на АФЛ ще украси допълнително сезона им.

Сподели: