ФК „Дунав“: Децата от школата са нашето богатство

ФК Дунав стартира подготовка с 28 футболисти

Време за прочитане: 2 мин.

Отборът на Дунав днес стартира подготовката си за пролетния дял в първенството.

Към досегашните играчи от есенния полусезон се присъединиха още:

Преслав Петков (19) е от Русе, но се завръща след престой в школата на Лудогорец. През изминалия сезон игра за Лудогорец 2 ( Разград).

Огнян Николов (19) също е от Русе, но в детско-юношеска възраст е играл основно извън нашия град. Състезавал се е в школата на ЦСКА-София, а през есента игра за Литекс (Ловеч) в Б група.

Василен Марков (20) е родом от Русе, но е играл в Лудогорец и Ботев (Пловдив). През есенния дял игра в Германия, откъдето се завръща в родния клуб.

Теодор Иванов (20) и Пламен Иванов (20) от Русе се присъединяват към тренировъчния лагер на „драконите“ от отбора на Несебър, където играха през есента.

Мартин Петров (19) е от Разград, като през есента е играл за Светкавица (Търговище).

Към отбора се присъединиха още Крис Маринов (19), както и капитанът на формацията до 17 години Кристиян Господинов (16) и вратарят Даниел Николов (15), които ще тренират редовно с мъжкия отбор през новия полусезон, а при изгодна възможност се очаква да запишат и минути за „драконите“.

Треньорът Мартин Цирков заяви, че се очаква в близката седмица да се оформи основната група, която ще продължи в следващата фаза на подготовката.

„Щастлив съм, че успяхме да направим това, което си бяхме поставили за цел през зимата, а именно да върнем русенски футболисти, които бяхме загубили по други школи в последните години. Става дума за момчета, които са също млади, но вече имат опит в мъжкия футбол и мислим, че могат да помогнат и са с перспектива за бъдещето. Целта е да дадем шанс на абсолютно всички русенци, които можем да привлечем и да видим кои от тях ще продължат напред през следващия сезон, когато вече искаме да търсим завръщане в професионалния футбол и неизбежно ще трябва да се мисли за още подкрепления. Нашата цел обаче е те да са възможно най-малко, което ни амбицира да работим много здраво през следващите месеци, за да може отборът да надгражда. Радвам се, че за първи път от много време посоката на движение на тези момчета не е от Дунав, а към Дунав. Вярвам, че с работата ни в клуба като цяло, все повече млади таланти ще видят, че най-прекият им път до мъжкия футбол е през родния клуб.“

В утрешния ден ще Ви разкажем повече за новите момчета, които започнаха с отбора и ще видите кадри от тренировката.

Сподели:

Още новини от деня