ФК "Дунав" тренира на пълни обороти за съботния мач срещу ФК "Локомотив" (Русе)

ФК „Дунав“ тренира на пълни обороти за съботния мач срещу ФК „Локомотив“ (Русе)

ФК „Дунав“ тренира на пълни обороти за съботния мач срещу ФК „Локомотив“ (Русе), който ще се играе на стадион „Дунав“. „Драконите“ са мотивирани да зарадват своите фенове с трета поредна победа, но са наясно, че предстои да се изправят срещу пределно мотивиран съперник, който също има своите достойнства.

Мартин Цирков сподели, че неговите футболисти са концентрирани върху предстоящия мач и се готвят за сериозна съпротива от младия си съперник.

„Както казах и преди мача с Устрем, за нас всеки мач е финал и срещу всеки съперник трябва да сме на 100%, за да печелим. Подценим ли ситуация, оставим ли се да мислим, че някой сам ще се бие, ще страдаме и губим точки. В предния кръг наблюдавахме с целия ни отбор Локомотив. Това е изключително млад състав, който ще бъде амбициран да се докаже. Първите стъпки в мъжкия футбол винаги са тежки, но съм убеден, че от мач на мач този тим ще става все по-костелив орех за своите съперници. Дано се намерят още отбори от областта и младите състезатели от русенските школи да има къде да играят мъжки футбол. До момента много от тях приключваха с футбола, защото просто няма къде да играят, а на много момчета просто им трябват едни 2-3 години повече. Не всеки е топ талант и може на 18 години да е водещ играч, това са по-скоро изключения дори в световния футбол.

В нашия отбор можем много ясно да видим разликата в самочувствието на играчите само след една година в мъжкия футбол, така че единствено мога да окуража младите играчи на Локо да продължават да се трудят, да не се прекланят пред трудностите, да не се деморализират от серия от лоши резултати, защото това са нормални неща на този етап. Нека не слушат хора, които ги отписват рано и които ги подценяват. Ако са последователни, ако наистина искат да успеят, ако се трудят постоянно, няма начин да не успеят.“

Попитан за това, че това ще е едно нетипично градско дерби, в което липсват заканите между двата клуба, треньорът на Дунав добави: „В събота вярвам, че ще се получи хубав и резултатен мач. Ние ще гоним победа на всяка цена и се радвам, че вече виждам нашите футболисти да разсъждават професионално – единствено има значение какво се говори на терена с действия. Много по-обрани са от миналата година и доста по-фокусирани. Докато сме 100% концентрирани и даваме всичко от себе си, аз ще съм доволен, защото само така футболистите ни ще отидат на следващото професионално ниво. Не се става професионален футболист с пестене на сили в тренировките и мачове и снизходително отношение към собствените задължения на терена. Много съм щастлив, защото няма нужда да мотивирам футболисти, които са изпълнени с амбиция да се развиват и жажда да се доказват. Иначе на терена ще сме непримирими съперници. Много ми се иска да се получи динамичен мач с много положения, офанзивен футбол и хората по трибуните да останат доволни. Надявам се и на повече фенове.“

Сподели: