ФК Крумовград победи ФК Дунав с 1:0

ФК Крумовград победи ФК Дунав с 1:0

ФК Крумовград победи ФК Дунав с 1:0 в мач, в който русенци определено не заслужаваха да загубят. Срещата започна равностойно с позиционна игра на двата отбора, за което допринася и спецификите на самото игрище, на което по-трудно могат да се разгърнат остри атаки по фланговете. По този начин за двата отбора остава да овладеят центъра, но и Дунав, и Крумовград са струпали доста сили там, което означава, че никой от двата състава не успява да овладее трайно топката, а с това и иницативата.

В 21-та минута русенци успяха да разчупят това статукво след пробив на Мартин Костадинов топката стигна до Йордан Димитров, който шутира доста неточно в изгодна ситуация на границата на наказателното поле. Почти пълно повторение на това положение се случи няколко минути по-късно, когато Йордан Димитров не успя да насочи топката в мрежата на Благой Макенджиев.

От своя страна домакините отговориха предимно с разбърквания и центрирания, от които не произлезе нищо кой знае колко опасно пред Винченцо Ангелов. Те имаха проблем и с контузия, тъй като в 35-тата минута Джунейт Яшар трябваше да напусне терена преждевременно.

Второто полувреме започна изключително лошо за Дунав, след като домакините поведоха с 1:0 в нелепа и много спорна ситуация. При центриране от свободен удар Владислав Узунов засече топката в мрежата на Дунав, но страничният съдия вдигна флага за засада. Главният обаче не се съобрази с неговото становище и зачете гола, тъй като според него Георги Вълчев преди това е играл контролирано с топката и се е опитал да изчисти топката. Според главния съдия в такава ситуация голът следва да се зачете, нищо че играчът на домакините е бил в положение на засада.

След шока от гола имаше още коло 5-6 минути, в които играчите на Дунав бяха като попарени и домакините имаха още едно положение, което изпуснаха. Най-чистият шанс пред Дунав бе шутът на Мирослав Будинов в 77-та минута от границата на наказателното поле. Той бе избит от вратаря на Крумовград в градата и след това излезе в корнер. Финалните минути на мача не предложиха нищо интересно и домакините успяха да задържат резултата.

За пореден мач Дунав даде жертви поради мускулни проблеми на свои състезатели. Поради тези причини от игра бяха изкарани Георги Вълчев, както и Станислав Вълчев. Медицинският щаб на отбора тепърва ще излезе за становище дали ще може да се разчита на тях.

След като поредните загуби и негативната тенденция пред отбора принудиха клубът да потърси спортно-техническа промяна, в рамките на идната седмица Дунав ще излезе с официално становище с подробно обяснение на ситуацията, както и повече информация за следващите стъпки, които са предприети в това отошение. Към днешна дата клубът води преговори за нов старши-треньор и вярваме, че скоро ще имаме възможност да съобщим повече конкретна информация. Благодарим за проявеното търпение.

🟨 Йордан Димитров (Дунав) 41′

🟨 Дани Братоев (Дунав) 67′

ФК Крумовград победи ФК Дунав с 1:0
Сподели: