ФК „Русе“ взе бронзовите медали на държавния шампионат по плажен футбол

ФК „Русе“ взе бронзовите медали на държавния шампионат по плажен футбол. Церемонията по награждаването се проведе вчера във Варна. Мартин Недков бе обявен за най – ценен играч на финалите и в надпреварата досега. Заслуги за класирането имат още: Мартин Рачев, Меджи Ахмедов, Калоян Георгиев, Александър Иванов, Живко Парашкевов, Мариан Маринов, Златко Златев, Цветан Бонев, Валентин Петров, Мартин Иванов и Пламен Сашев.

В първата среща русенци отстъпиха на МВР – София 3-5, след като водеха с 2-0 но разконцентриране в отбора и мотивация на противника обърна мача и попречи на русенци да се борят за по – предно класиране спрямо останалите изиграни срещи. Във втората среща отборът загуби от шампиона на България, който през тази година има загуба само от русенския отбор през сезона. Отборът на МФК Спартак бе подпомогнат от двама класни състезатели профисионалисти и национали на Румъния и Гърция, който дадоха разлика в тази среща /а и в останалите срещи на шампиона /. Момчетата на Русе се бориха до началото на третата част и губеха само с 4-3, след като изоставаха 4-0 / три гола на румънската звезда Мачи / – но физически силите не достигнаха и загубиха с 9-3.

В последния си мач от финалната четворка тимът на Калоян Георгиев надигра ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ със 7:2.

Русенци вкараха за 3:0 още в първата третина след голове на Александър Иванов, Мартин Маринов и Меджун Ахмедов. Вилиян Николов намали за Морското училище в 17-ата минута, а Мартин Недков вкара за 4:1. При този резултат завърши втората част. Разликата се увеличи до 6 гола след точни удари на Мартин Недков, Меджун Ахмедов и Цветан Бонев. В последната минута Никола Николов оформи крайния резултат с красива задна ножица – 7:2.

„Благодаря на всички, съпричастни с отбора през тази година! Ние сме силни, ние сме отбор, ние сме приятели!“, сподели Калоян Георгиев по повод престижното класиране. Изказани бяха специални благодарности и към спомоществователите.

Сподели: