Фолклорен фестивал "Обичаите по нашенски - Среща с миналото на Придунавския регион" се провежда днес в село Новград

Фолклорен фестивал „Обичаите по нашенски – Среща с миналото на Придунавския регион“ се провежда днес в село Новград

Петият фолклорен фестивал „Обичаите по нашенски – Среща с миналото на Придунавския регион“ се провежда днес в село Новград /община Ценово/.

Той бе открит в 10 часа на стадиона в населеното място. /на снимката – участието на ФТС „Беленска китка“ и Милена Колева от НЧ „Трудолюбие 1884“ – град Бяла. Съборът е уникален за региона и привлича много самодейци за участие. Фолклорният събор е включен в Културния календар на Министерството на културата.

Тазгодишното V-то издание на ФС „Обичаите по нашенски – среща с миналото на Придунавския регион“, с. Новград се превърна в един незабравим празник на българските традиции и фолклор, който премина в много положителни емоции и много талантливи състави. Организаторите благодариха на всички участници, които представиха своя талант на сцената на V-то издание на ФС „Обичаите по нашенски – среща с миналото на Придунавския регион“ и радваха през целия ден публиката и гостите със своите изпълнения. Те благодариха на д-р Петър Петров – кмет на Община Ценово и на кмета на с. Новград – г-жа Диана Копчева, за подкрепата и съдействието, които винаги са оказвали за провеждането на събора.

Сподели: