александър-русев-фондация-проект-за-басейн-1

Фондация „Александър Русев“ ще получи в дар близо 5.5 хил. лева за водно – рехабилитационен център в Русе след благотворителния концерт

От 2016 година основателят на фондацията Илиян Русев – Скури предоставя безплатни водни занимания с терапевтична и рехабилитационна насоченост на 100 деца с увреждания, при изготвен график в басейна, намиращ се в сградата на Спортното училище в Русе. За да се увеличи интензитетът на заниманията и да се осигури качествена терапия за деца и възрастни желанието на представителите на фондацията е да развива дейността си в отделен специализиран център.

С Решение № 1353, прието с Протокол № 49/15.06.2023 г. на Общински съвет Русе е дадено съгласие за учредяване на безсрочно, безвъзмездно право на строеж върху поземлен имот, находящ се в област Русе, община Русе, гр. Русе, ул. „Руй планина“, с площ от 6627 кв.м,, в полза на фондация „Александър Русев“, за изграждане на водно-рехабилитационен център, в който след въвеждането му в експлоатация и след снабдяване с необходимата лицензия, да бъдат предоставяни и социални услуги – информиране и консултиране; терапия и рехабилитация, по смисъла на чл. 15, т. 1 и 4 от ЗСУ, на деца и възрастни с вродени или придобити трайни увреждания, или които се нуждаят временно от възстановителни водно-рехабилитационни занимания по здравно предписание.

На 08.12.2023 г. Община Русе организира в Голяма зала на Доходното здание благотворителен концерт под наслов „Коледа в сърцето“, с цел финансова подкрепа инициативата на Фондация „Александър Русев“. Със свои изпълнения в концерта се включиха Русенска детска опера, Музикална школа „Къщата“, Танцова компания „Петрова“, ДГ „Зора“, Сдружение „Дете и пространство“, Танцова формация „Фрийдъм“, пианистът Дарен Ехранов, Школа за изкуство и култура „АРТиКУЛ“, ДГ „Пинокио“, Сдружение „Рализ – Бализ“, ОУ „Олимпи Панов“, Танцово училище „The Center” , Дуо “Con Fuoco” и певицата Дивна. Специален гост на събитието бе актрисата Елена Петрова, която е посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

Събраните средства от благотворителния концерт са в размер на 5490 лв.

Днес Общински съвет – Русе даде своето съгласие Община Русе да предостави дарение в размер на 5490 лв. на фондация „Александър Русев“, получени от проведения благотворителен концерт за водно – рехабилитационен център в Русе.

Сподели: