двор училище отец паисий русе гугъл карти

Фондация „Еконт“, Община Русе и ръководството на ОУ „Отец Паисий“ обединиха усилията си за реконструкцията на двора му

Фондация „Еконт“, Община Русе и ръководството на ОУ „Отец Паисий“ си подадоха ръка и обединиха усилията си за реконструкцията на двора на едно от най-старите русенски училища. Около 250 000 лева са необходими за цялостния ремонт на спортното игрище и прилежащото дворно пространство, за да спортуват близо 700 ученици пълноценно и да се реши дългогодишният проблем с пропадането, което се задълбочава с всяка изминала учебна година.

Цялостната реконструкция на училище „Отец Паисий“, включително дворното пространство, е заложена в разширената инвестиционна програма, с която Община Русе кандидатства за европейско финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ до 2020 г.

„Отчитайки спешността на ремонта на училищния двор, сме щастливи, че срещнахме подкрепа от фондация „Еконт“, която дарява голяма част от необходимите за ремонта средства в размер на 100 000 лева. Училище „Отец Паисий“ ще дофинансира от своя бюджет реконструкцията с допълнителни 50 000 лева, а останалата сума – още около 100 000 лева – ще бъде осигурена от Община Русе.

Благодарим на фондация „Еконт“ и на кмета Пламен Стоилов за подкрепата. Ще положим всички усилия, така че благодарение на осигуреното финансиране още през настоящата 2018 година да разполагаме с обновено дворно пространство, сбъдвайки една дългогодишна мечта на ученици, родители и учители, каза по този повод Биляна Алексиева – директор на ОУ „Отец Паисий“ – Русе.

сн. Гугъл Карти

Сподели:

Още новини от деня