топлофикация-русе

Фонд „Работна заплата“ в „Топлофикация Русе“ нараства с 10%

Изпълнителният директор на Топлофикация Русе – едно от големите предприятия в гр. Русе, инж. Севдалин Желев обяви, че от новата година Фонд работна заплата на служителите и работниците в дружество се повишава с 10%.

От енергийното предприятие съобщават, че решението е взето предвид инфлацията при всички стоки и услуги и е пресметнато с цел поне да се компенсира поскъпването на основните хранителни продукти и други задължителни разходи у дома.

„Малко или много това е процентът, който финансовите възможности на дружеството ни позволиха, да определим. Надявам се с увеличението да покажем на нашите служители, че ценим техния труд и мислим за тях. Стига да имаме възможност през годината, бихме извършили отново увеличение, но всичко зависи от икономическата ситуация.“ каза инж. Севдалин Желев. Експертът отбеляза, че въпреки поскъпването при всички методи на отопление, при централното парно увеличението на цената е най-малко и поради тази причина препоръчва на всички българи, които живеят в град, който има достъп до услугите на топлофикация, да се възползва от тях, за да се убеди в доказано качество, надеждност и изгодна цена в сравнение с алтернативните методи.

„Ако една сграда етажна собственост вземе решение за преминаване към услугите на топлофикация е необходимо да ни представи писмено решение на Общото събрание от минимум 2/3 от собствениците. Важно и необходимо условие е наличието на общо помещение в сутерена на сградата, в което да бъде разположена абонатната станция.“ обясни инж. Севдалин Желев.

Директорът на Топлофикация Русе заяви, че подписаният протокол от Общото събрание трябва да се изпрати на дружеството от представителя на етажната собственост, който е упълномощен от живущите да подписва всички необходими документи за присъединяването.

Сподели: