Турнирът Winter masters събира най - добрите в минифутбола у нас на 6 и 7 януари в Арена Русе

Турнирът Winter masters събира най – добрите в минифутбола у нас на 6 и 7 януари в Арена Русе

Футболен турнир Winter masters събира най – добрите в минифутбола у нас на 6 и 7 януари в Арена Русе. Това съобщи днес за RuseInfo Калоян Георгиев – зонален представител на Българска асоциация мини футбол за Североизточна България. Специални благодарност за доброто сътрудничество и взаимопомощ заслужава зоналният представител на БАМФ в Северозападна България Александър Владимиров, подчерта г-н Георгиев. В продължение на 3 – 4 години г-н Владимиров организира турнира, като през 2024 година и Русе се присъединява към спортния форум у нас.

3 ще са тимовете от града и региона ни, като 7 отбора ще са гости в събота и неделя. Те са разпределени в 2 групи по 5, като мачовете само в групите в събота са общо 20! Всеки отбор ще изиграе по 4 срещи.

Вицешампионът на България „Мечките Русе“ ще участва, акцентира той. Сред останалите в първата група са: „Лайтс“ – Велико Търново, „Пиксел Медиа“ – Дебелец, „Селесао“ – Велико Търново, „Възраждане – Касис“ – Ловеч. Във втората група са: „Епъл“ – Джулюница /Великотърновска област/, „Данубио“ – Русе, „Алпинистите“ – Силистра“ и „Спартак“ – Велико Търново и „Кубратята“ от Кубрат.

В неделя ще бъде елиминационната фаза. Шампионът ще играе финал в Панагюрище.

За нас е важно нашите отбори да си „сверят часовника“ с другите, подчерта г-н Георгиев. За първи път се случва и е интересно.

Това старт за годината на Българска асоциация мини футбол /БАМФ/, а през месец март ще започне отново лигата, като нивото ще е отново високо. Промени няма да има. Прилагат се европейските стандарти за игрището – 45/22 метра, но този път вратите ще са с дължина 4 метра. Целта е да се постигне пълно съответствие с условията в другите държави и да се осъществи пълноценна подготовка.

Сподели: