Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе


Включете се в кампанията “Хапка надежда”, осигуряваща вкусен обяд и вечеря на медицинския персонал, занимаващ се с пациенти с коронавирус в УМБАЛ “Канев”, Русе.

Това съобщи днес Иван Белчев, координатор за Русе на кампанията “Хапка надежда” и основател на Ruse GO!

120 медиците на първа линия в борбата с COVID-19 имат нужда от нашата подкрепа. Качествената храна дава сили, а точно тези сили ще са им нужни в следващите 2 месеца, за да издържат на изпитанията и големия брой пациенти в болницата. В момента медицинския персонал се храни със същите ястия, каквито се дават на пациентите.

 #ХапкаНадежда подкрепя медиците с топла храна, с човещина, с послание “Не сте сами, ние сме до вас!”

Сега имаме нужда от вашата подкрепа

Станете част от кампанията „Хапка надежда“, като отделите парички, нужни за 80 порции обяд и 60 порции вечеря за медиците в УМБАЛ “Канев”. Сумите преведете директно по банков път към фирмените сметки на ресторантите и те ще приготвят нужната храна. Един обяд за 80 медици е на стойност 240 лв.; Една вечеря за 60 медици е на стойност 180 лв.; Един ден (обяд и вечеря) за 140 медици е на стойност 420 лв.

Включете се чрез попълване на този формуляр: https://bit.ly/2JdMXvA

Подкрепа от ресторантите в Русе

14 ресторанта се отзоваха на нашия призив и с готовност се съгласиха да приготвят и доставят обяд и вечеря. Цената на една порция е 3 лв, което включва поне едно основно ястие. Но тази цена да не е за сметка на качеството, защото всички ресторанти работят без начисляване на печалба, за което им благодарим сърдечно.

По ред на заявилите желание да се включат, това са: Италиански ресторант “Капанъ”, Ресторант “Дон Вито Корлеоне”, Ресторант “Империал”, Ресторант “Приятели”, Механа “Чифлика”, Пицария “Уно”, Ресторант “Hacienda”, Ресторант La Strada, Снек бар “Пикадили”, Гръцки ресторант “Истрос”, Ресторант “Радилон”, Ресторант “Happy”, Ресторант “Зад стената”, Бар “Plan B”.

Вижте графика на ресторантите и техните менюта: https://bit.ly/3o1OeVo

Подкрепа от производители и доставчици в Русе
Хляб ще се доставя всеки ден от пекарна “Филаделфия”. Всяка фирма, която има възможност за производство и доставка на десерти, плодове, ядки и напитки, може да се свърже с координаторите на проекта, за да уточним начините за дарение на продукти.

Първите дарители
Храната за първите две седмици от 1 до 13 декември са подсигурени от фондация „Направи добро на непознат“. Фондацията е създадена в памет на журналистката Виктория Маринова, за да продължи мисията и целите, в които е вярвала тя – а именно да зарази колкото се може повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ.

Начало на кампанията
Кампания „Хапка надежда“ стартира преди 3 седмици и вече се осъществява в София, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Перник, Асеновград, Плевен и Гоце Делчев. Скоро и в Русе. Благодарение на Вас!

Стартираме на 1 декември 2020 г. и продължаваме до 31 януари 2021 г.

За кампанията „Хапка надежда“ в Русе
Кампанията „Хапка надежда“ в Русе се координира от спортен клуб Ruse GO! и фондация „Направи добро на непознат“.

Сподели: