Хванаха 6 крадци в Русе, най – малкият е на 12 години

Полицаи от Първо РУ са установили четирима като извършители на няколко посегателства в имоти в Русе.

На 16 и 17 юли в Първо РУ са регистрирани три сигнала за проникване и кражби от къщи на различни адреси в Русе, както и още един във фризьорски салон. От единия имот след развързване на оградна мрежа са били откраднати кутии с цигари и други вещи на стойност около 20 лева, в друг след прескачане на дворна порта били взети велосипед и тротинетка на стойност за над 300 лева, а в трети през отворен прозорец е проникнато в кухня и е изчезнала чанта с документи и козметика. Имало е и сигнал за проникване във фризьорски салон през незатворен прозорец, в който било претършувано, но не са установени липси. По случаите в Първо РУ е са заведени преписки, с оглед изясняване на престъпления по чл. 195, ал. 1 и по чл. 194, ал. 1 от НК. В хода на полицейските действия по изясняване на деянията и извършителите им, служителите на Първо РУ са установили като автори на две от деянията четирима техни познайници на възраст 22, 12, 19 и 13 г., а на другите две най-малкият от тях /12 г./. Работата на полицията продължава.

Полицаи от Първо РУ са установили извършител на две кражби. На 9 юли е постъпил сигнал от шофьор на автобус за открадната мъжка кожена чантичка, която била оставена на таблото на управлявания от него автобус, паркиран на Автогара – Юг в Русе, като вътре имало лична карта, шофьорска книжка, други документи и сума от около 20 лева. На 11 юли е получен още един сигнал за кражба, този път жена е заявила, че й е откраднато кожено дамско портмоне със сума от 2460 лева и 20 евро, оставено в складово помещение на тараба, намираща се на Централния кооперативен пазар в Русе. Двата случая са били документирани от служителите в Първо РУ и те са започнали работа по издирване на извършителите им. В хода на проведените действия, полицаите са установили, че авторът на двете кражби е един и същ и това е стар техен познайник, 44-годишен русенец.

В Първо РУ е започнато бързо производство за кражба срещу 19-годишен. На 17 юли в полицията е постъпил сигнал, че млад мъж е извършил кражба на мобилен телефон от офис на ул. Панайот Хитов в Русе, но е бил задържан от охранители. Престъплението станало около 18.45 ч. Той е предаден на изпратените на място полицаи от Първо РУ. Установено е, че е 19-годишен русенец. Случаят е документиран, като срещу заловения младеж е образувано бързо производство.

Сподели:

Още новини от деня