темида съд дело

Хвърковат шофьор на „Мерцедес“ остана без книжка заради превишена скорост на бул. „България“

Районният съд в Русе потвърди изцяло наказателно постановление 19-1085-000992/17.04.2019 г. на Началник Група Сектор ПП Русе, с което на Б.И.В. на основание чл.182 ал.1 т.6 от ЗДвП са му наложени административни наказания „Глоба“ в размер на 700 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 3 месеца и са му отнети 12 контролни точки.

На 05.04.2018г. жалбоподателят управлява т.а. „Мерцедес Спринтер“ с рег. № ***, собственост на ***с управител Х. С.. Около 04,15 ч. горепосоченият автомобил се намира в гр.Русе и се движи по бул.”България” в посока ГКПП Дунав мост. На пътното платно, по което се движи автомобилът, в района на бензиностанция „Лукойл” е позиционирана стационарна радарна установка,която извършва измерване на скорост и фиксира точния час и заснема превозното средство,скоростта на която е засечена.Покрай радарната установка автомобилът, управляван от жалбоподателя, преминава със скорост от 108 км.ч.

Г. съставя срещу жалбоподателя акт за установяване на административно нарушение на разпоредбите на чл.21 ал.1 от ЗДвП за превишение с 55 км.ч. на максимално разрешената за движение в населено място скорост. При предявяването му жалбоподателят писмено заявява,че няма възражения, но около месец по – късно подава възражение, че не той е управлявал процесния автомобил на посочената дата.

Сподели:

Още новини от деня