Хероин за над 1.5 млн. лева е хванат на Дунав мост 1

Хероин за над 1.5 млн. лева е хванат на Дунав мост 1

Време за прочитане: < 1 мин.

Хероин за над 1.5 млн. лева е хванат на Дунав мост 1, стана ясно този следобед по време на пресконференция с участието на Георги Георгиев – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Русе, Володя Петров – директор на ТД „Дунавска“ към Агенция „Митници“ и Пламен Петков – наблюдаващ прокурор. След като излязат резултатите от експертизата ще бъде определена точната стойност на задържаното вчера количество наркотично вещество.

 Около 14 часа на 11.12.2019 г. митническите служители по метода за анализ на риска отклонили за щателна митническа проверка изходящ лек автомобил „Фолксваген Туаран“ с българска регистрация, управляван от 35-годишен български гражданин от гр. Търговище. При проверката били установени 71 пакета с наркотично вещество, укрити във фабрични кухини, разположени под предните седалки и покрити със специално изработени оловни капаци със заключващи механизми. Общото тегло на наркотика възлиза на 35, 877 кг., а стойността му възлиза на 1 435 080 лева. Водачът на автомобила е задържан, а наркотичното вещество е иззето. Привлечен е в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 242, ал. 4 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева, като е възможно да се наложи и  конфискация на имуществото.

 С постановление на Окръжна прокуратура – Русе е задържан под стража за срок до 72 часа. До момента той е осъждан общо три пъти за други престъпления.

В Окръжна прокуратура – Русе е образувано досъдебно производство за опит за контрабандно пренасяне през ГКПП „Дунав мост“ на високорисковото наркотично вещество хероин.

 Разследването се извършва от разследващи митнически инспектори при ТД „Дунавска“ на Агенция – Митници, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Русе.

Сподели:

Още новини от деня