Хиляди русенци и гости на града се развличат с разнообразна програма по повод 6 май + видео

Хиляди русенци и гости на града се развличат с разнообразна програма по повод 6 май + видео

Русе посрещна 6 май с церемония по тържествено поднасяне на венци и ретро спектакъл на открито. В Деня на храбростта и българската армия русенци отбелязват и празника на своя град.

По традиция сутринта в църквата “Св. Георги” беше извършен благодарствен молебен за здраве и закрила на населението, а по-късно под звуците на военни маршове гражданите поднесоха венци пред паметника на загиналите герои в Сръбско-българската война.

Хиляди русенци и гости на града се развличат с разнообразна програма по повод 6 май.

Празникът продължи с ретро спектакъл на открито, пресъздаващ атмосферата в Стария Русчук от началото на миналия век. Русенци и гостите на града имаха възможност да се снимат пред ретро картичка и да съхранят свой спомен от празника, да опитат торта „Гараш“ под формата на петифури, както и да научат специалната й рецепта, а художници, бръснари и шапкари пресъздаваха епизоди от началото на миналия век, когато “всичко започва от Русе“.

За настроението на гостите се погрижиха актьорите от Драматичен театър „Сава Огнянов“, Кукления театър и Операта на Русе, местното дружество „Традиция“, Ездови клуб „Кентавър – Русе“, както и учениците от Националното училище по изкуствата, Професионалните гимназии по туризъм и по облекло в града.

Програмата продължава в 17 часа, когато пред сградата на Доходното здание ще свирят музикантите от Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев.

В 18 ч. ще бъде открита изложбата „Русе моят град“ на творците от Дружеството на художниците.

Празничната вечер ще завърши с концерт на площад “Свобода”. В него участие ще вземат русенските рок групи Explicit, PlayUphoria, Slipstream и M.I.G. 21.

Вижте повече тук

В същото време от 11 ч. пред Операта децата се докоснаха до света на професиите с образователното турне на National Geographic Kids.

Сподели: