хлебопекарна

Хлебопекарна за дома – полезни съвети

Време за прочитане: 2 мин.

В последните години хората често си купуват хлебопекарна за дома

Това е практичен уред, с който всеки може да има пресен и здравословен хляб у дома по всяко време. Ароматът на прясно изпечения  ароматен хляб дава допълнителен уют и комфорт в дома.

Освен това в магазините има различни готови смеси, с което се съкращава времето за приготвянето на домашен хляб. Ако искате да си закупите хлебопекарна за дома, следва внимателно да се проследят тези параметри!

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание е размерът.

Има уреди за приготвяне на хляб за  2-ма души – тоест те са с обем 500 грама. но има и по-големи модели с обем 1000 -1500 грама.

Втората точка, е  мощността на хлебопекарната.

Най-купуваните модели са с  мощност 450-860 вата. Тя има роля за времето за печене и количеството консумирана ел. енергия.

Третият (най-труден) параметър,  който е важен при избор на такова устройство, са функциите.

Съвременните хлебопекарни са с много програми . С тях се правят различни видове хляб, също  козунаци, кексове и  сладко. Машината за хляб така става истински помощник в кухнята, когато е със специален автодозатор, който добавя зърна, ядки или стафиди.

Важен е и таймерът, когато се търси хлебопекарна.

Таймерът е полезен, защото улеснява работата. Често хората  ползват тази функция, за да има пресен хляб сутринта за закуска.

И така стигнахме до размера и формата на хлебопекарните.

Тук в тази насока има голямо разнообразие. Но все пак важно е уредът да е ергономичен и да заема своето точно място в кухнята. Нашият съвет е да се обърне внимание на качеството на  вътрешния съд. Хубаво е да е дебелостенен.

Най-често купуваните модели са  LG HB-3001BYT, Moulinex, Kenwood BM900, Kenwood BM450, Panasonic SD-2501WTS и Panasonic SD-ZB2502. На пазара се предлагат и по-малко известни марки, като Liberton, Marta, Delonghi, Ariete, Dex, с които също става чудесен домашен хляб.

Накрая, ето ползите отдомашно изпечения хляб с хлебопекарна:

  • сами определяте състава му,
  • гарантирано качество,
  • пестят се финансови средства, защото здравословните видове хляб в магазините са доста скъпи,
  • ароматът на домашния хляб действа позитивно.
Сподели:

Още новини от деня