Хор ,,Св. Георги Победоносец” с първа награда от национален православен фестивал в Попово

Хор ,,Св. Георги Победоносец” при Общински младежки дом град Русе се завърна, удостоен от професионално петчленно жури, с Първа награда, Грамота, Диплом, Плакет и Икона за участието и представянето си в четвъртото издание на Национален Православен фестивал ,,Св.Св. Кирил и Методий” в град Попово.

След конкурсната програма, в рамките на фестивала, хорът изнесе самостоятелен концерт с православни песнопения от различни епохи. Двудневният фестивал тържествено се откри на 14 май с литургия и водосвет от н.в.п. русенския митрополит Наум. Приветствено слово произнесоха: заместник-министъра на културата, кмета на град Попово ,завеждащ отдел Култура гр.Попово и директора на фестивала Петър Кирилов. Сред официалните гости бяха и Председателя на общински съвет Попово, областни управители, спонсори и детско-младежки хор от Румъния.

Организатори на събитието са Община Попово, Сдружение за фолклор ,,Цветница”, Българска Православна Църква, Русенска Митрополия, Министерство на Култура-та. Медиен партньор е Българска национална телевизия. Добра организация, изпълнена с много ентусиазъм и сърцатост, с богато и качествено съдържание.

Близо тристата участници бяха радост за сетивата и мъдрост за душата! Пречистени, с благодарност, възхищение и поздравления към всички, допринесли за популяризиране и съпреживяване красотата и дълбочината на българската духовна песен, мост към Бога!

Сподели: