Художникът Атанас Владимиров бе отличен със златна значка "Русе"

Художникът Атанас Владимиров бе отличен със златна значка „Русе“

Днес директорът на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе Ирена Петрова връчи златна значка „Русе“ на художника Атанас Владимиров по случай неговата 70-та годишнина и за значителния му принос към изкуството. Събитието се състоя по време на откриване на изложбата „Живопис, графика, пластика“ на Атанас Владимиров на ул. „Борисова“ 6, на което присъстваха Пламен Нунев – народен представител от ПП ГЕРБ, който поздрави художника и му пожела да е здрав и да продължава да радва всички, които го обичат с изкуcтвото си , Светлин Савов – кметски наместник на кв. Долапите, Велизара Пенчева – председател на Общото събрание на РУ „Ангел Кънчев“. Водещ на събитието беше журналистът Александър Недков.

Г-жа Петрова връчи на г-н Владимиров грамота за високи постижения и заслуги в областта на художественото изкуство и поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов. „Удоволствие е за мен да Ви поздравя по повод организираната от Вас изложба „Живопис, графика, пластика“! Позволете ми да изразя уважението си към таланта и активната Ви дейност през годините. Радвам се, че ценителите на изобразителното изкуство в Русе ще имат възможност да се докоснат до творбите Ви. Убеден съм, че те ще п редизвикат възхищение в любителите на живописта и акварела“, се казва в поздравителния адрес от г-н Стоилов към художника.

Атанас Владимиров благодари за вниманието и оказаната чест. Самостоятелните му изложби са вече в рамките на три десетилетия, започнали от 1990 година. Само в Русе те са над десет, подреждал е платната си и в Силистра, Котел, Жеравна, както и в София. Владимиров участва в есенния салон в София пет пъти, в конкурс „Балабановата къща” в Пловдив и в Мелник.

През 1997 г. излага свои живописни работи в Париж – Сент Уан. Негови творби се намират в Националната художествена галерия в София и в Художествените галерии на Русе, Разград и Жеравна. Картини на автора притежават частни колекционери във Франция, Германия, Полша, Нова Зеландия.

Сподели:

Още новини от деня