Художествена галерия - Русе стартира изпълнението на проект "Визуална Музика"

Художникът Николай Бузов и скулпторът Иван Тотев подредиха съвместна изложба в Русе

Съвместна изложба на живописеца Николай Бузов и на скулптора Иван Тотев е подредена в Русенската художествена галерия. Авторите представят произведения от последните години, част от които за първи път. Николай Бузов и Иван Тотев са артисти с изяви в страната и чужбина. Носители са на множество награди за дългогодишното си творчество. 

Иван Тотев каза за БТА, че всяка скулптура е отделен разказ. Творбите, които представя в изложбата, са резултат от много години труд. „Всяка работа е правена в различно време, с различно настроение, с различни мисли. Различни депресии са материализирани в тях. Има неща, които са инспирирани отвън или от семейството ми, от децата ми. Има неща, които по незнаен начин са дошли в съзнанието ми. В този смисъл е интересно да се самонаблюдавам. Чрез скулптурите наблюдавам себе си, собствената си психика“, казва Тотев.

Художникът Николай Бузов представя в изложбата три цикъла творби. Споделя, че има любов към геометрията, като се интересува и от фотографията. „Единият цикъл е с манипулирани от мен сенки, който се нарича „Геометрия“. Другият е с манипулирани светлини, като те са обработвани, направени в цвят, допълвани с ръчна работа по един минималистичен начин. Третата серия творби съм нарекъл „Четири годишни времена“. Това са неща, които са работени по един по-класически, технически начин“, обясни за БТА Бузов. 

Експозицията може да бъде видяна до 8-и октомври тази година в русенската галерия.

Сподели: