Цветомир Младенов ФК Дунав

Цветомир Младенов: „Отговорността за всяко едно решение е изцяло моя“

Наставникът на ФК “Дунав” Цветомир Младенов говори пред медиите преди срещата от 9-ия кръг на Първа професионална лига срещу “Верея”. “Драконите” в Стара Загора в неделя, 23 септември от 15.00 часа на стадион „Трейс Арена“. Младенов замени подалия оставка в началото на седмицата Малин Орачев.

„Нормално е да има напрежение в мен, все пак нося някаква отговорност за предстоящия мач, който се оказва доста важен за „Дунав“. И в самия отбор има напрежение, което е съвсем нормално.  През седмицата се опитахме да работим най-вече в психологически аспект и мисля, че се получава. Надявам се в неделя да стигнем до победата. Това е единственият резултат, който ни устройва. Всичко останало ще бъде провал“, започна младият треньор.

„Аз осъзнавам каква отговорност нося. Да водиш отбор от Първа лига е много високо ниво и колкото и да се опитвам да си мисля, че мога да се справя има известна доза неувереност. Но определено през последните четири дни работих с цялото си сърце и душа. Същото ще бъде и до неделя. Надявам се да постигнем максималния резултат, а и игрово да бъдем по-добрия отбор“, добави Младенов.

„Ще има промяна и в стартовия състав, и в постройката на игра, но няма да бъде толкова значителна. С предишния старши треньор работехме заедно и имахме виждания, които ни съвпадаха. Не мисля, че трябва да се правят толкова промени. Просто отборът трябва да превъзмогне тази психическа натовареност, която идва от негативните резултати. Те самите трябва да повярват, че са добри футболисти, нещо в което аз не се съмнявам. Трябва да излезем от тази дупка заедно“, категоричен бе наставникът на „драконите“.

„Отговорността за всяко едно решение е изцяло моя. Не искам да прехвърлям отговорност на други хора. В неделя замисълът за мача, стартовият състав и тактиката са на моя отговорност. Това нещо не ми е чуждо. След напускането на Веселин Великов също водих три мача и тренировъчния процес. Не съм очаквал такова уважение и себераздаване от страна на футболистите към тренировъчния процес, към мен и към колегите ми“, завърши Цветомир Младенов.

Поради вирусно заболяване извън групата остава Александър Александров, като се очаква той да бъде на линия за сряда, когато е мачът за Купата на България срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица). Извън разширения състав за срещата с „Верея“ остават Дуда и Преслав Петров.

Източник: ФК Дунав

Сподели:

Още новини от деня