Пенчо Милков кмет Общински съвет

Целият капацитет на общинската администрация в Русе ще бъде използван за подобряване на мерките за чистотата на въздуха

„Нека погледнем над партийните ежби. Обществените проблеми стоят над всичко. Можем да ги посрещнем единни, стъпили заедно на своите умения като групи и представители, или да продължим с партийните ежби. Приканвам ви единно да участвате в създадените вече органи, както и в тези, с които ще мобилизираме активността на гражданското общество”. Това каза кметът на Община Русе Пенчо Милков на днешната сесия на Общинския съвет.

Той увери, че всичко действащо, което е постигнато до момента, и целият капацитет на общинската администрация ще бъдат увлечени в усилията за подобряване на мерките за чистотата на въздуха. „Ще продължим напред и ще предприемем мерки, които не са правени досега. Комисията ще изведе борбата от виртуалното към реалното. Искам всеки гражданин, който има идея, да бъде изслушан, и цялото общество да бъде ангажирано с проблема. Призовавам общинските съветници да изискат информация от всеки един орган“, каза още Пенчо Милков. Той подчерта, че нe може да остане безучастен по най-важния проблем, обвързан с няколкото точки на ЗМСМА .

„Гражданите трябва да знаят, че законът задължава кметовете да следят за твърдите битови горива. Хората, които горят нерегламентирани материали, като гуми, платове и други, са бедни и с един акт от 100 лева няма да ги спрем. Те го правят, защото са бедни. Истината обаче е, че нивата на фини прахови частици се увеличават, когато температурните градуси са отрицателни“, заяви кметът на Община Русе.

Сподели:

Още новини от деня