Цената на дървесината на „Ветовска гора“ няма да се увеличава през тази година

Общински съвет – Ветово избра за управител на „Ветовска гора“ ЕООД Пламен Славчев Тодоров и утвърди приложения проект на договор за управление на „Ветовска гора“ ЕООД. На председателя на Общински съвет – Ветово бе възложено да сключи договор за управление на „Ветовска гора“ с Пламен Тодоров.

„В края на 2013 г., когато е правен годишният финансов отчет, е имало 479 421 лв. в касата на дружеството. За 2018 г. на 31 декември има в касата на дружеството 1 447 440 лв. Цената на дървесината сега в момента, акацията я продават частниците в Глоджево за 65 лв./куб., в момента във Ветово върви за 51,60 лв.

Твърдата дървесина в момента върви навсякъде 85 лв./куб., кубика истински, нали, не приказвам за лъжливите кубици, а ние продаваме на 66 лв.

Ние всъщност какво правим, правим това: хем сме търговско дружество, хем правим това, което трябва“, съобщи инж. Пламен Славчев – управител на „Ветовска гора“ ЕООД. Той отбеляза, че цената на дървесината няма да се увеличава тази година. Очакванията му за чистата печалба за 2018 година да бъде в размер на 102 000 лева.

Общинският съветник Димитър Денев отбеляза в тази връзка: „Ниската цена на дървесината за огрев за населението се компенсира от по-добрите цени, които г-н Славчев договаря с фирмите, на които фирми изнася технологична липа, трупи липа и които между три и четири пъти по-добри цени е постигнал той с тези фирми. Отделно „Ветовска гора“ вече не стопанисва общински пасища и мери да им влизат по 100 000 лв. на година само от тях, както беше по времето на великия управител на Георгиев, щото тогава ми вадеха…“

Сподели:

Още новини от деня