“Европа Директно Русе” ще е близо до гражданите и в следващите 5 години

Центровете „Европа Директно“ в Дупница, Варна и Русе организират онлайн дискусия доверието на аудиторията и прецизното отразяване на фактите

Центровете „Европа Директно“ в Дупница, Варна и Русе организират онлайн дискусионна среща на тема „Доверието на аудиторията и прецизното отразяване на фактите“, която ще се състои в платформата Zoom, на 30 ноември, от 15.00 часа. Дискусията ще даде възможност за повишаване на дигиталната, комуникационната и медийната грамотност, ще има възможност да се чуят и обсъдят примери за отразяване на факти, ще бъдат дадени и практически съвети. Сред основните теми ще бъдат проверката на факти, дезинформацията и фалшивите новини.

Част от дискусията е насочена към темите „Факти, мнения, спекулации и източници“, като ще бъдат дадени примери за /не/прецизно отразяване, проверка на факти и източници. Във втората част ще се акцентира върху темата „Правото на мнение и правото на факти“, като ще бъдат представени примери за анализ и коментар, и ще бъде обсъдено вземането на журналистическа позиция.

В рамките на събитието ще се проведе неформална дискусия. Водещ ще бъде Огнян Бояджиев – експерт по медийна грамотност и европейски политики, бивш журналист в бТВ, БНР, РФИ и други медии, бивш програмен директор в Национален демократически институт /NDI/, Международен републикански институт /IRI/, понастоящем старши съветник в международна консултантска компания.

сн. Архив

Сподели: