игнат канев румен радев

Очаква се през следващата седмица да започне ремонтът на отделение Диализно лечение в УМБАЛ „Канев“

Вчера г-н Игнат Канев получи наградата на Български дарителски форум за личност, допринесла за развитието на дарителството в България за 2018 година.

Домакин на церемонията бе г-н Румен Радев, Президент на Република България. На церемонията по награждаването присъства г-н Иво Илиев, роднина на г-н Канев, който прие наградата от негово име.

Г-н Игнат Канев и неговото семейство са най-големите и щедри дарители на Университетска болница „Канев“ в гр. Русе. Именно името на фамилия Канев носи лечебното заведение, което до 2017г. не е било кръщавано. До момента средствата, дарени от благотворителна фондация „Игнат Канев“ за университетска болница „Канев“, общо възлизат на близо 1 милион лева. През септември 2016 г. бе изградена и открита детска площадка в двора на болницата. През септември 2017 г. бе открито чисто новото отделение Педиатрия, а през септември тази година бе открито и новото отделение по Трансфузионна хематология.

Университетска болница „Канев“ е изключително благодарна на фамилия Канев. Те придадоха ново значение на думата дарителство – не просто преведена в банка сума, а съпричастност и приятелство. Те пробудиха и стимулираха филантропията в местния бизнес, който по техен пример също започна да подпомага лечебното заведение. Вярваме, че това е едно ново начало на партньорството между бизнеса и държавната болница, за което сърдечно благодарим на г-н Игнат Канев и неговото семейство!

Очаква се през следващата седмица да започне ремонтът на отделение Диализно лечение, който ще бъде финансиран с дарението на г-н Игнат Канев и неговото семейство. Ще бъде изцяло реновирана и разширена пациентската част на отделението. Университетска болница „Канев“ очаква и финансирането от Министерството на здравеопазването, което миналия месец разпредели средства за диализните отделения в страната.

Сподели:

Още новини от деня