Част от специалистите на проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе” работят в квартал „Дружба”

Част от специалистите на проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе” работят в квартал „Дружба”

Време за прочитане: < 1 мин.

Част от специалистите на проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе” работят в сграда, която се намира в квартал „Дружба”. Техните кабинети са разположени на улица „Н. Вапцаров” номер 20, на втория етаж. Необходимото уточнение е, че услугата се нарича „Ранна интервенция на уврежданията, пряка работа на деца с увреждания и техните семейства, включително рехабилитация и дейности по консултиране, обучение, мобилна работа с детето в „неговия дом”. Авторитетът е доктор Веска Христова – педиатър, за която обследването, грижите, съветите и консултациите с родители на деца от 0 до 3 години е практика от много години. В същата сграда работи психологът Йорданка Тодорова и логопедът Десислава Банчева, които освен в кабинетите си, са посетили много яслени и първи групи на детските заведения в Русе и съседните селища. В екипната и индивидуална работа с децата до три години се включва и социалният педагог Пламена Габровска. Работата на специалистите е по график в детските заведения, а индивидуалната работа в кабинетите е съобразена със заетостта на родителите. Посещението при тях може да бъде предимно с цел превенция и профилактика, ако родителите имат необходимост от съвет, а не винаги свързано с проблеми при детето. Координацията се извършва от социалния работник Галя Русева, която е всеки ден в центъра и дава информация за всеки от специалистите.

/снимка – екип на проекта/

Сподели:

Още новини от деня