"Черният гмурец" на Искрен Веселинов завладя публиката в Русе

„Черният гмурец“ на Искрен Веселинов завладя публиката в Русе

Още в първия ден от изложението  „Десант на книгата”, русенският политик и  съпредседател на ВМРО – БНД Искрен Веселинов, се представи пред русенци в една не толкова позната за широката общественост роля – тази, на писател. Той беше на щанда на издателство „Разказвачът на приказки”, за да се срещне лично със своите млади читатели и да им представи своя фентъзи роман „Черният гмурец”, предназначен за тийнейджърската аудитория.

Всички читатели, избрали романа, получиха персонално послание от автора и удоволствието от приятен и зареждащ разговор.

И за да открехнем леко вратата към магичния свят на „Черния гмурец”, ще ви кажем, че се разказва за един велик магьосник, който разбира, че се е изгубил в първичните измерения; Мили – едно момиче от Земята – което отваря сетивата си за света на вълшебството и за тайнствени сили, които се опитват да пробудят един древен бог.

Това е само началото на едно невероятно фентъзи приключение, което ще ви срещне с върколаци, вили, юди, караконджули, змейове и много други същества от света на автентичната българска митология и магия.

Древни пророчества и нелепи случайности ще поставят героите в центъра на сблъсък, започнал още със самото Сътворение.

„Черният гмурец” е от книгите, които се четат с чаша какао или чай, пътувайки спокойно през разкошната фантазия на автора на едно изумително приключение за малки и големи. Така че, ако имате свободно време – ето ви една добра идея за стопляне на душата.

Всъщност Искрен Веселинов не за първи път влиза в амплоато на писател. Русенският политик има издадени още три книги. Това са историко-философската студия „Защо съм патриот”; поетичния сборник „Повиках мрака” и най-новата му книга, излязла от печат през тази година „Национализмът. Третият път.”, които авторът ще представи пред русенската публика на 27 септември 2023 г. (сряда) от 18:00 ч. в читалище „Зора”.

Сподели: